Aproape toată lumea are acasă un cuptor cu microunde, dar puțini se gândesc că acesta trebuie și curățat pentru că, altfel, poate dăuna grav sănătății.
Acest aparat elecrocasnic din bucătărie este util, dar folosit zilnic devine un adevărat magnet pentru bacterii și agenți patogeni. Iar acestea, odată ajunse în organismul uman, ne pot îmbolnăvi.
Când încălzim mâncarea cu ajutorul acestuia, el se murdărește de reziduuri alimentare și grăsime, adică exact sursa mirosurilor neplăcute și mediul perfect pentru apariția și dezvoltarea bacteriilor periculoase.
Iar operațiunea de curățare este simplă, dar trebuie făcută în mode regulat, nu ocazional. Astfel, prevenim bolile nedorite, dar îi prelungim și perioada de funcționare.
Pentru început, ai nevoie de trei ingrediente simple: apă, bicarbonat de sodiu și câteva felii de lămâie.
Se pun 300 ml de apă într-un pahar (realizat dintr-un material care să poată fi folosit în cuptorul cu microunde), se adaugă puțin bicarbonat de sodiu și feliile de lămâie.
Paharul se lasă la încălzit în cuptor, timp de 5 minute, la putere maximă, până când nu vei mai putea vedea nimic în interior, în urma aburului format.
Vaporii de apă vor înmuia petele de murdărie și aproape că le vor topi. De asemenea, în acest mod, este eliminat și mirosul neplăcut din interior.
După cele 5 minute, scoatem paharul și se șterg pereții interiori cu o lavetă curată și uscată.